Skattemeldingen 2018

Pass på dette før du leverer skattemeldingen

Se over vår sjekkliste før leveringsfristen 30. april.

SJEKK TALLENE: Selv om skattemelding kan virke komplisert, kan du komme langt med å sammneligne tallene med de i årsoppgavene og dobbeltsjekke at alle fradrag er kommet med. Foto: Per Ervland
SJEKK TALLENE: Selv om skattemelding kan virke komplisert, kan du komme langt med å sammneligne tallene med de i årsoppgavene og dobbeltsjekke at alle fradrag er kommet med. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 4. april har skattemeldingen vært tilgjengelig for i alt 4,9 millioner nordmenn, hvorav 3,6 millioner nordmenn mottok skattemeldingen digitalt.

Én dag før fristen for levering er det fortsatt rundt 400.000 nordmenn som ikke har åpnet skattemeldingen sin.

- Alle bør bruke en halv time på å sjekke skattemeldingen og se om det er noe som mangler. Det kan like gjerne være at du har gått glipp av en fradrag, som at du har ekstra inntekter eller formue å føre opp, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal til Dinside.

Har du ennå ikke sjekket over tallene, bør du altså ta deg tid til dette - med hjelp av våre gode tips. Hvis ikke risikerer du å gå glipp av flere tusen kroner i tilbakebetalte skattepenger.

#1: Hva betyr postene?

For mange er det å se over skattemeldingen som å prøve å lese et dokument på et språk man ikke forstår. Men det er en del hjelpemidler som gjør det å sjekke skattemeldingen enklere.

Sliter du for eksempel med å forstå hva de forskjellige postene egentlig viser av tall, kan du gå til Skatteetaten og få svar.

Her kan du enten søke opp et emne for å finne ut hvilken post du skal føre opplysninger inn i, eller søke opp hva de forskjellige postene betyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer