Pass på disse BSU-reglene

Dette bør du vite om du sparer i BSU.

PENGENE KOM I RETUR: Du kan beholde BSU-kontoen, men ikke fortsette å spare i den, etter fylte 34 år. Siri Olerud opplevde å få det faste trekket, i retur, da hun fylte 34 år. Foto: STOREBRAND
PENGENE KOM I RETUR: Du kan beholde BSU-kontoen, men ikke fortsette å spare i den, etter fylte 34 år. Siri Olerud opplevde å få det faste trekket, i retur, da hun fylte 34 år. Foto: STOREBRAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å spare i BSU, eller har du kanskje allerede en BSU-konto hvor du setter av penger årlig?

Det er en del regler knyttet til en BSU-konto. Visste du for eksempel at du ikke kan fortsette å spare i BSU når du fyller 34 år, men kan la pengene stå på BSU-kontoen?

LES OGSÅ: Hvor mye skatt skal du betale i 2016? Sjekk her

Fikk pengene i retur

Dette fikk Siri Olerud, som til daglig jobber i Storebrand, bekreftet, da det faste, månedlige BSU-trekket plutselig ble tilbakeført til hennes vanlige bankkonto.

Årsak: Aldersgrensen på 34 år var nådd. Spare i BSU kan man nemlig bare gjøre fra man er 18 år og ut det året man fyller 33 år.

Men - ingen regel uten unntak: Hvis den som sparer i BSU ikke tjener nok til å få hele skattefradraget, så overføres det til den andre ektefellen – selv om han eller hun er eldre enn 34 år.

Skal man få maks utbytte av BSU-sparingen, må man ha tjent minimum 69.650 kroner i 2016, uttalte Skatteetatens Ole Ekhaugen til Dinside tidligere. En ungdom som er 17 år eller eldre i 2017 må tjene 74.650 kroner eller mer for å få benyttet maks BSU-fradrag av sparebeløpet på 25.000 kroner, for å få redusert skatten med 5.000 kroner, ifølge Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer