Svindel på nett

Pass på her

Mange biter på denne svindelen.

SJEKK: Ikke ta alle interne e-poster for god fisk. Spesielt et e-postemne skal være veldig effektivt. Foto: Shutterstock/NTB
SJEKK: Ikke ta alle interne e-poster for god fisk. Spesielt et e-postemne skal være veldig effektivt. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindelforsøk kommer i nærmest alle former og fasonger. At uærlige sjeler også gir seg ut for å være fra arbeidsgiver, er heller ikke nytt, men spesielt en type er særlig effektiv, skal vi tro sikkerhetsselskapet KnowBe4.

Mange biter på

De har undersøkt de mest populære e-post-emnene som ble klikket på i phising-tester i andre kvartal i år.

Halvparten av disse hadde emner relatert til HR og informasjon fra personalavdelingen, og handlet for eksempel om oppdaterte ferieretningslinjer eller en planlagt prestasjonsgjennomgang.

- De fleste skjønner nå at hvis du mottar en melding som bekrefter en bestilling du aldri har lagt inn, eller en melding der det står at du nettopp har vunnet noe, så bør du ikke klikke på lenker eller vedlegg. Men hva om avsenderen er personalavdelingen og det handler om en kommende resultatgjennomgang? Da kan det være mye vanskeligere å la være å klikke, sier sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i KnowBe4 i en pressemelding.

Påvirke jobben

Selskapet påpeker at e-poster som gir seg ut for å være interne, ofte er effektive, da utelatt svar faktisk kan påvirke den ansattes jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer