Reiseforsikringen

Pass på her

Derfor får du ikke penger fra reiseforsikringen din.

HJEMME BEST: Men ikke når det gjelder reiseforsikringen. For uhell du har på hjemmebane dekkes ikke. Foto: Odd Roar Lange
HJEMME BEST: Men ikke når det gjelder reiseforsikringen. For uhell du har på hjemmebane dekkes ikke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hundretusener av nordmenn har helårs reiseforsikring. De ønsker å være sikret mot uhell, skader, forsinkelser, forsvunnet bagasje og å vært godt sikret når reisen ikke går helt som planlagt.

Men er den så god som du tror?

Når er du dekket?

Mange har også fått med seg at reiseforsikringen gjelder fra da de går ut av huset hjemme og til de er tilbake igjen. Også når de ikke er på det som vi kaller reise i vanlig forstand.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Gjelder reiseforsikringen til og fra jobben? Eller hva med levering i barnehagen eller for dem som er på vei til skolen?

Her er noen av fellene du bør være obs på.

Norgesferie

- Selv om reiseforsikringen ofte kan dekke skader - også på korte og lange turer her hjemme, er nok på reiser ut av Norge at en gyldig reiseforsikring er viktigst, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til DinSide,

PÅ SPORET: Når du reiser til og fra jobb dekkes du av reiseforsikringen. Men det gjelder ikke for trikkeføreren. Foto: Odd Roar Lange
PÅ SPORET: Når du reiser til og fra jobb dekkes du av reiseforsikringen. Men det gjelder ikke for trikkeføreren. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- I Norge er vi utrolig heldig som har et helsevesen som fungerer for alle, noe som ikke er en realitet alle steder i utlandet. Selv om mange land i Europa har flinke leger og flotte sykehus, så er det fremdeles ofte stor forskjell på offentlige og private helsetjenester.

Ikke hjemme

- Ellers gjelder forsikringen vår på reiser i hele verden, som starter og slutter på bostedsadressen. Den dekker reiser til og fra jobb, studiested eller barnehage, sier Voll, som sier følgende om den videre dekningen:

Den dekker ikke for uhell som skjer bostedsadressen din, på arbeids- eller studiested, i barnehage e.l. Unntakene gjelder også på steder hvor det foreligger reiseråd.

Forsikringen her hjemme gjelder for reiser i egen kommune på lik linje som andre steder, også for reiser til og fra jobb/skole, og det kreves ingen overnatting for at forsikringen skal tre i kraft

Her er reglene hos Frende forsikring

- Forsikringen gjelder fra du forlater bostedsadressen din og til du er tilbake på samme adresse. Forsikringen i Frende gjelder på fritiden og på ferie-, fritids- og tjenestereiser over hele verden som ikke varer lenger enn 75 dager, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende forsikring

Med tjenestereiser mener vi reiser i forbindelse med jobboppdrag for arbeidsgiver i arbeidstiden.

- Forsikringen gjelder ikke når du er hjemme på bostedet ditt. Eller hvis er på sykehjem, omsorgssenter eller bo- og behandlingsssenter. Dette regner vi dette som bostedet ditt.

Sjåfører

Den gjelder heller ikke når du er på jobb og omfattes av yrkesskadeloven- er på undervisningssted/skole-, oppholder deg på skolefritidsordning eller i barnehage- eller er på reise som er en vanlig del av jobben din og blir utført som rutinemessig oppdrag.

Dette gjelder slik som sjåfør, håndverker, selger, arbeider i Nordsjøen. Reiseforsikringen gjelder heller ikke når reisen allerede har begynt når du kjøper forsikring.

Eika Forsikring

- Hos Eika Forsikrings gjelder reiseforsikringen i disse tilfellene, sier Sigurd Ulven, informasjonsdirektør Eika Gruppen:

  • reiser til og fra jobb, og til og fra skole
  • reiser i fritiden og feriereiser, samt også tjenestereiser
  • gjelder også reiser innenfor egen bostedskommune
  • det er ikke krav om at du må overnatte

Forsikringen gjelder imidlertid ikke på:

  • selve hjemmeadressen, arbeids/undervisningssted eller barnehage
  • ekspedisjoner
  • innreise i krigsområder eller til områder med forhøyet risiko for krig, terror, opprør eller lignende

If Forsikring

Har du reiseforsikringen her dekker de samme forholdene som er nevnt over.

- Vær klar over at det er unntak for dekningen egenandel på leiebil. Det dekker vi bare på feriereiser med minst én overnatting. Vi dekker ikke hendelser som skjer på jobb/skole, men reisen til og fra er omfattet av forsikringen, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer