Pass på klagefristen!

Skal du klage på skatteoppgjøret må du passe på at du overholder klagefristene og bruker riktige formuleringer.

Klager du på skatten holder det ikke med en telefonsamtale
Klager du på skatten holder det ikke med en telefonsamtale Vis mer
Publisert

Finner du tall du ikke forstår eller regelrette feil med skatteoppgjøret, skal du klage. Dette gjelder uansett om feilen er i din favør eller disfavør. I følge tidsskriftet Skattebetaleren (Skattebetalerforeningens medlemsblad) må du imidlertid være nøye med å passe på både tidsfrister og formulering av klagen for at den skal tas hensyn til.

Tre ukers klagefrist

Du har tre uker på deg til å klage på eventuelle feil i skatteoppgjøret. Dette gjelder fra den dagen listene er utlagt. Ofte vil du imidlertid trenge lenger tid på å undersøke tallene og formulere klagen. Da kan du prøve å søke om utsettelse. Dette må du gjøre innenfor den samme tre-ukers fristen. Imidlertid garanterer ikke en slik søknad at du får godkjent utsettelsen. For å være sikker på at klagen blir behandlet, anbefaler skattebetalerforeningen at du sender inn en formell klage innen fristen. I denne klagen kan du eventuelt skrive at du vil levere en mer detaljert og dokumentert klage med det første.

Klagens innhold

Vedlagt skatteoppgjøret fra ligningskontoret skal du motta informasjon om hvordan du går frem for å klage. Klagen sendes ligningskontoret i den kommunen som behandler selvangivelsen din (bostedskommunen), og behandles der av ligningsnemda. Klagen skal være skriftlig. Skattebetalerforeningen anbefaler at du tar følgende fakta med i klagen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer