Pass på pillemengden

Om du har aldri så vondt - det finnes en grense for hvor mye smertestillende du kan ta.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok mange som har takket høyere makter og legemiddelindustrien for at paracetamol og ibuprofen finnes når hodepine og tannpine forsurer tilværelsen. Men hvor mye smertestillende kan du egentlig ta?

Seher.no kunne fortelle om Robinson-Kathrine, som måtte pumpes på sykehus etter å ha tatt 40 smertestillende tabletter på 48 timer. Hun kollapset, men snarrådig behandling gjorde at 26-åringen kom fra den dramatiske episoden uten varige men.

Kathrine Pehrsson fortalte til seher.no at inntaket av den store mengden smertestillende ikke skjedde på en gang, men over flere timer, uten å tenke på at hun hadde gått langt over den anbefalte dagsdosen.

Ringte gifttelefonen

Kathrine merket kraftig svimmelhet, og ringte statens gifttelefon for å få hjelp. De ba henne dra på legevakten, som sendte henne til pumping.

- Da de sa jeg i verste fall kunne ha dødd av den dosen, ble jeg veldig redd. Jeg fryktet også at jeg skulle få varige skader på for eksempel leveren, sier hun til seher.no.

Les også: Avhengig av smertestillende

Dødelige leverskader

Det er veldig mange årsaker til at det er farlig å ta overdose med smertestillende tabletter. Hva som skjer varierer fra medisin til medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer