Nav

Pass på: - Risikerer smell

Nav oppfordrer disse til å endre på skattekortet sitt.

FØLG MED: Mottar man dagpenger samtidig som man jobber kan man risikere å betale for lite i skatt. Foto: Morten Holm / NTB
FØLG MED: Mottar man dagpenger samtidig som man jobber kan man risikere å betale for lite i skatt. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert

Dagpenger er en pengestøtte man kan få når man er arbeidsledig eller permittert.

Men om man jobber samtidig som man mottar dagpenger, anbefaler Nav alle til å sjekke og eventuelt endre skattekortet sitt.

- Du bør enten be arbeidsgiveren din eller Nav om å bruke prosentdelen av skattekortet ditt. Dette bør du gjøre for å unngå å betale for lite i skatt, skriver Nav på sin nettside.

Hvis man får jobb etter å ha mottatt dagpenger, må man gi beskjed om det så fort som mulig.

- Da får vi gjort en riktig beregning av hva du skal ha utbetalt i dagpenger. Husk å fylle inn timene du jobber på meldekortet.

Her får du all informasjon om dagpenger.

Det kan også være lurt å endre skattekortet ditt, om det har oppstått endringer i livssituasjonen din som har en betydning for beregningen av skatt.

- For eksempel hvis du synes skatten er for høy fordi du har hatt en vanlig arbeidsinntekt, men nå får en pengestøtte fra Nav. Endringer i skattekortet blir automatisk overført til Nav.

Hvis du har registrert en endring etter pengene er sendt ut fra Nav, vil det nye skattekortet først gjelde ved neste utbetaling.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer