Pass på: Stor reisesvindel på norske nettauksjoner

QXL er en av flere nettauksjoner som i det siste har blitt rundlurt av sleipe svindlere. Intetanende og godtroende nordmenn sitter igjen med tomme lommebøker, og drømmeferien må de se langt etter. Ikke gå i den samme fellen!

Publisert

Selskapet ClubClass Holidays har i den siste tiden lagt ut fristende feriereiser på ulike nettauksjoner, deriblant QXL, nordens største auksjonshus på internett.

ClubClass Holidays har solgt feriereiser mot forskuddsbetaling på auksjonene uten å ha hatt dekning for sine annonserte reiser. Selgeren av reisene er registrert i Sverige, og saken er derfor anmeldt til svenske politimyndigheter.

For de uheldige feriereisende er dette likevel en fattig trøst. Har de betalt billettene på forhånd kan de nemlig se langt etter billettene.

Tragisk

Marius Frank, daglig leder i QXL Auksjon Norge, håper færrest mulig har latt seg lure.

- Vi har hele tiden advart medlemmene våre mot forskuddsbetaling, og dette gjelder særlig når man handler med utenlandske selskaper, sier han.

Svindelselskapet har altså operert internasjonalt. Politiet vet hvem som står bak reisesalget i Sverige, men vet ennå ikke om disse igjen har blitt lurt av bakmenn.

Marius Frank har i dag sendt ut en e-post til alle medlemmene i QXL, for å advare om svindelen.

I e-posten står det blant annet: Vi i QXL Auksjon har snart gjennomført 500.000 handler, og teller 80.000 medlemmer. På en såpass omfattende markedsplass som dette er det nærmest umulig å gardere seg mot denne type hendelser. Svindel forekommer i dagliglivet så vel som på nettet. Antallet transaksjoner tatt i betraktning representerer ikke forøk på svindel pr. i dag noe problem på QXL. Hos oss skal du føle deg trygg. Vi oppfordrer likevel til å ta dine forhåndsregler før du sender penger til ukjente aktører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer