Kortsvindel

Pass på!

Nå er denne svindelmetoden i bruk igjen flere steder i landet.

VANSKELIG Å AVSLØRE: Det er ikke alltid du kan se hvilke kortterminaler som kan svindle deg. Men her er tegnene du kan se etter. Foto: Øst politidistrikt
VANSKELIG Å AVSLØRE: Det er ikke alltid du kan se hvilke kortterminaler som kan svindle deg. Men her er tegnene du kan se etter. Foto: Øst politidistrikt Vis mer
Publisert

Øst politidistrikt gikk tidligere i uka ut med en advarsel til alle som fyller drivstoff om dagen.

Og da snakker vi ikke om den stive drivstoffprisen.

Det er nemlig svindelmetoden «skimming» som har blitt observert ved flere bensinstasjoner den siste tiden, ifølge Øst politidistrikt.

De skriver på sin Facebook-side at svindlerne har installert utstyr på betalingsautomaten som ulovlig kopierer betalingskortet ditt.

- I tillegg blir det brukt små kameraer som filmer pinkoden din, skriver de.

Nå ber de folk om å være oppmerksomme ved fylling.

- Vær oppmerksom når du fyller drivstoff og se etter om det er påmontert utstyr. Dette har også vært tilfeller på bankautomater, skriver de og oppfordrer alle til å skjule pinkoden din når du taster det inn.

Dette skal du se etter:

  • Limrester
  • Kamerahull

Varsle politiet, banken og innehaveren

Dersom du oppdager dette, enten før du setter inn kortet eller om du først merker det i etterkant, er det to ting du må gjøre:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer