Pass vekten i påsken

Påsken er kanskje ikke tiden for å være på slankekur, men det er mulig å styre unna de verste kaloribombene.

Du kan skeie ut litt uten å ha dårlig samvittighet i påska. Men litt begrensning skader ikke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Du kan skeie ut litt uten å ha dårlig samvittighet i påska. Men litt begrensning skader ikke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristelsene er mange: En øl eller flere etter skituren. Lange frokoster med masse godt pålegg. Marsipan, brus og Kvikk Lunsj-en i sekken.

- Tidligere var godterier forbeholdt påskeegget på påskeaften, men nå nyter vi god mat, snacks og godterier og drikker alkohol hele påsken, påpeker Kirsti Bjerkan, klinisk ernæringsfysiolog og helse- og treningspedagog ved Aker universitetssykehus.

- Men dersom du ikke fråtser hver eneste dag, er det faktisk mulig å holde en stabil vekt gjennom ferien. Jeg tror det er bedre enn å kjøre seg selv på en knallhard slankekur, sier hun.

Les også: Slanking for livsnytere

Her er Bjerkans beste triks:

 • Bestem deg selv og styr unna de kortvarige søte gledene! Det er du som bestemmer, ikke fristelsene eller det akutte søtbehovet. Ta en frukt, noen nøtter eller en liten bit mørk sjokolade, istedenfor en hel plate med firkløver.

 • Husk at for å få bukt med søtsuget trenger du egentlig kun en god porsjon viljestyrke: Slutt å se på deg selv som et offer for søtsuget.

  Er du avhengig av sukker? Ta testen her

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer