Strømpris

Passerer sju kroner

Årsrekord i øst og vest, og tidenes høyeste strømpris i sørvest.

ØKER STADIG: Torsdag passerer strømprisen sju kroner i flere av døgnets timer i Sørvest-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ØKER STADIG: Torsdag passerer strømprisen sju kroner i flere av døgnets timer i Sørvest-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en dag, nok en rekord.

Sørvest-Norge hadde onsdag strømprisrekord med 612 øre per kilowattime i snitt, men den knuses på torsdag - da klatrer den opp til 657 øre i snitt, og i de dyreste timene passerer strømprisen sju kroner per kilowattime.

Dyrt

Fra klokka 19-20 melder nemlig strømbørsen Nord Pool om en kilowattimepris på hele 737 øre i den sørligste regionen. Prisene inkluderer moms, men ikke nettleie og andre avgifter.

Også på øst- og vestlandet blir det årsrekord torsdag. Da havner strømprisen på 424 øre per kWt i øst og 395 øre i vest. Døgnets dyreste time på østlandet, fra 09-10, må man ut med 555 øre per kilwattime. Bare 21. desember i fjor har strømprisene vært høyere i øst og vest enn på torsdag.

I Midt-Norge blir prisen rundt 13 øre per kilowattime på torsdag, mens dem i Nord-Norge betaler en drøy øre.

Fratrekk

Strømstøtten vil riktignok bøte noe på de høye strømprisene i Sør-Norge om dagen. Snittprisen til og med 18. august er på 323 øre i øst (135 øre etter strømstøtte), 450 øre i sørvest (160 øre etter strømstøtte) og 318 øre i vest (134 øre etter strømstøtte).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer