Strømpris

Passerer sju kroner

Årsrekord i øst og vest, og tidenes høyeste strømpris i sørvest.

ØKER STADIG: Torsdag passerer strømprisen sju kroner i flere av døgnets timer i Sørvest-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ØKER STADIG: Torsdag passerer strømprisen sju kroner i flere av døgnets timer i Sørvest-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en dag, nok en rekord.

Sørvest-Norge hadde onsdag strømprisrekord med 612 øre per kilowattime i snitt, men den knuses på torsdag - da klatrer den opp til 657 øre i snitt, og i de dyreste timene passerer strømprisen sju kroner per kilowattime.

Dyrt

Fra klokka 19-20 melder nemlig strømbørsen Nord Pool om en kilowattimepris på hele 737 øre i den sørligste regionen. Prisene inkluderer moms, men ikke nettleie og andre avgifter.

Også på øst- og vestlandet blir det årsrekord torsdag. Da havner strømprisen på 424 øre per kWt i øst og 395 øre i vest. Døgnets dyreste time på østlandet, fra 09-10, må man ut med 555 øre per kilwattime. Bare 21. desember i fjor har strømprisene vært høyere i øst og vest enn på torsdag.

I Midt-Norge blir prisen rundt 13 øre per kilowattime på torsdag, mens dem i Nord-Norge betaler en drøy øre.

Fratrekk

Strømstøtten vil riktignok bøte noe på de høye strømprisene i Sør-Norge om dagen. Snittprisen til og med 18. august er på 323 øre i øst (135 øre etter strømstøtte), 450 øre i sørvest (160 øre etter strømstøtte) og 318 øre i vest (134 øre etter strømstøtte).

Dette er da med 80 prosent støtte av det som overstiger 70 øre eks mva. Regjeringen har allerede flagget at de vil foreslå for Stortinget å øke satsen til 90 prosent fra september av. Bruker vi prisene hittil i august som eksempel vil det bety et fratrekk på rundt 33 øre i øst og vest og 36 øre i sørvest.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer