Passiv røyking gir barnløshet

Nedsatt fertilitet og flere aborter følger i kjølvannet.

Kvinner som vokste opp med foreldre som røyket hjemme, opplever i større grad nedsatt fertilitet og aborter i voksen alder.     Foto: Colourbox.com
Kvinner som vokste opp med foreldre som røyket hjemme, opplever i større grad nedsatt fertilitet og aborter i voksen alder. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner som blir eksponert for passiv røyking i barnealder, kan ha vanskeligere for å bli gravide og har økt risiko for å abortere i voksen alder. Det viser en ny stuide, ifølge avisen Daily Mail.

Les også: Passiv røyking verst for barn

Nesten 5.000 kvinner deltok i studien, som fant sted ved the University of Rochester i New York. Alle kvinnene, som gikk til behandling ved the Roswell Park Cancer Institute i New York, oppga detaljer rundt sine svangerskap, sine forsøk på å bli gravide, og eventuelle spontanaborter da hadde hatt.

Verst med hjemmerøyking

I tillegg fortalte de om egne røykevaner, og om hvorvidt de hadde vært utsatt for passiv røyking gjennom oppveksten.

Resultatene viste at 11 prosent av kvinnene hadde slitt med å bli gravide, og om lag en tredjedel av kvinnene hadde mistet ett eller flere barn. I alt 40 prosent oppga å ha hatt problemer i forbindelse med svangerskap.

Les også: Gravidrøyking kan gi dårlig sæd

De av kvinnene som kunne huske at foreldrene deres hadde røyket i nærheten av dem da de var barn, hadde 26 ganger så ofte problemer med å bli gravide, og 39 ganger så stor sannsynlighet for å spontanabortere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer