Pasta slår tilbake

Fedon Lindberg og doktor Atkins har gitt makaroni og spagetti et dårlig rykte, men nå tar pastaindustrien opp kampen. [Diskutér slanking]

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Norges kamp mot karbohydratene - inspirert av Fedon Lindberg og doktor Atkins’ anbefalinger - har gitt pasta en skikkelig ripe i lakken.

Men nå kommer hevnen.

Makaroniens forkjempere samlet seg på en konferanse i Roma denne uken. Våpnene de benyttet seg av var seriøs forskning, forelesninger og gratis pasta til alle som ville ha.

En annen populær post på programmet var angrepet på den populære lavkarbo-trenden.

- Hvordan er det mulig at disse diettene blir kalt lavkarbo-dietter når de egentlig er høyfettt-dietter. Hvordan kan det skje i vår kultur?, spurte K. Dun Gifford, som er president i Oldways Preservation Trust, en Boston-basert organisasjon som sto bak konferansen.

En foredragsholder etterlyste en rask død over Atkins-dietten. En annen skeptiker siterte 28 dietter som har vært populære de siste årene, inkludert Hulemann-dietten, Sex-dietten og Det Russiske Flyvåpen-dietten. En tredje taler siterte Sophia Loren, som har sagt: “Jeg kan takke pasta for alt du ser her.”

Deltagerne på konferansen, som offisielt het ”Sunne pastamåltider”, inkluderte flere anerkjente forskere og var sponset av italienske myndigheter, pastagiganten Barilla og produsenter av parmesan-ost, blant andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer