Vollvik-munnbind bedre enn fryktet

- Påvirker ikke omsetningsforbudet

Får fortsatt ikke lov å omsette de feilmerkede og ommerkede munnbindene, selv om testene tyder på at kvaliteten er bedre enn fryktet.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarets forsknings institutt (FFI) har testet munnbindene som Idar Vollvik er siktet for å ha pakket om - og konkluderer med at de har høyere bakterietetthet enn fryktet.

Funnet får imidlertid ikke konsekvenser for siktelsen: Vollvik er siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr, og det er det politiet mener er en endring av merkingen som er sentral.

Det får heller ingen konsekvenser for omsetningsforbudet som Statens legemiddelverk har ilagt salget av Vollviks munnbind:

- Resultatene påvirker ikke omsetningsforbudet Legemiddelverket har ilagt VOVI AS, Ludo Store AS og Norske nettbutikker AS, sier Tove Jahr, enhetsleder i Legemiddelverket, til Dinside.

Oppdatert 25. september 2020:

19. september gikk Legemiddelverket ut med nok en presisering om de aktuelle munnbindene. De skriver at omsetningsforbudet gjelder for de feilmerkede og ommerkede munnbindene som ble avdekket ved en politiaksjon 1. og 2. september. Legemiddelverket sier at andre medisinske munnbind som oppfyller kravene i regelverket om medisinsk utstyr, kan omsettes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer