Paypal utsatt for phishing

Det er ikke første gang det skjer, og det vil skje igjen.

Falsk e-post: En DinSide-leser reagerte med rette på denne e-posten.
Falsk e-post: En DinSide-leser reagerte med rette på denne e-posten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brukere av betalingstjenesten Paypal bør se opp for en falsk e-post som er et forsøk på phishing.

Avsenderen hevder at kontoen din har blitt stengt av sikkerhetsmessige grunner og ber deg om å klikke på en lenke og taste inn personlige opplysninger. Dermed dirigeres du videre til en falsk Paypal-side hvor svindlere samler dataene du taster inn.

Skjer hele tiden

Svindelforsøket er på ingen måte unikt, men føyer seg i stedet inn i rekken av svindelmailer som florerer.

Tidligere i år kom sikkerhetsselskapet Avira med en rapport som viser hvilke selskaper som er mest misbrukt i phisihgforsøk. På den rangerte listen troner Paypal suverent øverst med 62 prosent av alle forsøkene. Navn som eBay og Facebook er selvsagt også på listen.

Dermed bør du være ekstra oppmerksom på mailer som later til å komme fra disse avsenderne. Merk deg at selskaper som eBay og Paypal aldri vil sende deg mail hvor de ber deg om å bekrefte betalingsinformasjon eller andre personlige opplysninger.

>>>Finn.no rammes stadig av svindel

Slik avslører du dem

Hvordan kjenne igjen en phishing-mail? Vi har gitt deg oppskriften i en egen artikkel. Som regel vil avsenderen ha deg til å skrive inn brukernavn, passord og betalingsdata. Slik gjennomskuer du svindlerne:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.