Payr stenger betalingstjenesten

Regninger lagt til forfall blir ikke betalt.

STENGER: Payr har besluttet å stenge sin betalingstjeneste med umiddelbar virkning. Foto: Pål Joakim Pollen
STENGER: Payr har besluttet å stenge sin betalingstjeneste med umiddelbar virkning. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Er du blant dem som har brukt den norske appen Payr til å betale regninger? Da har du fått en e-post i dag om at betalingstjenesten deres opphører med umiddelbar virkning.

Regninger du eventuelt har lagt til forfall frem i tid blir ikke betalt, og Payr oppfordrer derfor sine brukere til å betale disse i nettbanken i stedet. Det vil ikke være mulig å gjøre nye betalinger i appen, men man kan fortsatt logge inn for å se betalingene som tidligere er gjort.

«Det er med tungt hjerte at vi har sett oss nødt til å stoppe betalingstjenesten i appen vår», heter det seg i e-posten.

Tidlig ute med faktura-skanning

Payr var tidlig ute med å la brukerne betale papirfakturaer ved å skanne dem med appen allerede i 2017. Tjenesten var gebyrfri så lenge man holdt seg innenfor 30.000 kroner i løpet av en 30-dagersperiode – brukte man den mer enn det, tilkom et gebyr på én prosent av det totale beløpet. Payr hadde også støtte for e-faktura.

Litt av poenget var imidlertid at du kunne få forslag til rimeligere tjenester basert på regningene du betalte, som for eksempel strømleverandør, forsikring og lignende.

I sommer gikk selskapet sammen med Hudya, som også tilbyr mobilabonnementer, forsikring, strøm og refinansering.

Tøft marked

Ifølge e24 har selskapet hentet inn 35 millioner kroner i forkant av sammenslåingen med Hudya, men uttalte før påske at det var vanskelig å få inn mer kapital for videre finansiering av selskapet.

Nettstedet har også vært i kontakt med Payr, som ikke vil gi noe mer informasjon om dagens beslutning.

Den siste tiden har også både Vipps og flere nettbanker fått støtte for å betale regninger ved å skanne dem med mobilkameraet.

Payr-appen er lastet ned over 10.000 ganger av Android-brukere i Play butikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer