Peanøtter som helsekost

Et sunt alternativ til sjokolade eller potetgull? Peanøtter kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Peanøtter inneholder mye fett og er ofte tilsatt store mengder salt.

Men nøttene holder også på en sunn hemmelighet: De er proppfulle av sunne antioksidanter som beskytter deg mot sykdommer og aldring.

Sunne nøtterForskere ved Universitetet i Florida har sett nærmere på innholdet av forskjellige næringsstoffer i vanlige peanøter. De mener at nøttene kan matche mange typer frukt når du er fysen på noe godt.

- Når det kommer til innholdet av antioksidanter er peanøtter helt oppe ved jordbær på skalaen. Vi hadde forventet å finne et høyt innhold av antioksidanter i nøttene, men ble overrasket over å se at de inneholder like mye antioksidanter som mange typer frukt, forteller forskningsleder Steve Talcott til avisen Daily Mail.

- Sammenliknet med matvarer som vi vet er rike på antioksidanter, kommer peanøttene omtrent midt på treet. Ristede peanøtter inneholder like store mengder som bjørnebær eller jordbær, og mye mer enn vanlige varer som epler eller gulrøtter, sier Talcott.

Nøtter hver dagSalt og fett er altså de største problemene med nøttene. Derfor bør du satse på nøtter med lite eller ikke noe tilsatt salt. Nøtter med skallet på gir en naturlig begrensning av mengden og er lurt for de som er opptatt av vekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer