Pen og smart

Dum og deilig, juba, juba, er ikke realiteten. Forskning viser at pene mennesker klarer seg bedre på eksamener enn mindre pene.

Publisert
Sist oppdatert

Vakre mennesker blir ofte oppfattet som mindre intelligente. Og at det finnes dumme personer som lever på utseendet, er det ingen tvil om. Men faktum er at de fleste pene er smarte.

Bra resultaterNy italiensk forskning hevder at pene personer gjør det bedre på eksamener og i resten av livet, enn folk som ser ”vanlige” eller stygge ut.

- For det første øker det å være pen muligheten for at en student faktisk fullfører og står på eksamen. For det andre, og viktigst for oss, er at pene studenter får bedre resultater enn andre studenter, sier studieforfatter Giam Pietro Cipriani ved University of Verona, ifølge The Australian.

Målet med studien var å finne ut om pene mennesker lever på utseendet eller klarer seg bra på grunn av talent.

I studien, gikk forskerne gjennom eksamenene til 885 økonomistudenter. De peneste studentene fikk bedre resultater på både muntlig og skriftlig eksamen. Den skriftlige eksamenen ble gjort anonymt. Det er med andre ord ikke læreren som favoriserer pene elever.

God selvtillitFor å avgjøre hvor pene studentene var, fikk fem professorer se bilder av samtlige studenter. Bildene ble rangert med poeng fra fem (vakker eller pen) til én (stygg).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer