Pendlerne blir hørt

Passasjerene må få krav på en rabatt ved kjøp av månedskort.

Toget er fortsatt forsinket, men nå kan det hende du får billigere billett. Foto: Colourbox.com
Toget er fortsatt forsinket, men nå kan det hende du får billigere billett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange pendler hver dag. Togene er ofte forsinket, og de er stappfulle av mennesker som skal til og fra jobb. Pendlerne kjemper for at NSB og Jernbaneverket skal få togene til å gå oftere og i rute.

Leserinnlegg forteller oss at pendlerne er lei av å betale dyrt for månedskort og billetter, og at de tilbake får forsinkelser, fulle tog og signalfeil.

Forbrukerrådet oppfordrer nå NSB til å innføre en pendlergaranti, som skal sikre passasjerer kompensasjon etter gjentatte togforsinkelser.

Prosentavslag

- Forsinkelser er en mangel som må kompenseres, og vi mener også at en garanti er et nødvendig tiltak for å sikre større punktlighet og for å bedre NSBs tjenester, sier rådgiver Janne Pedersen.

Forbrukerrådet håper å få gjennom en rabatt ved kjøp av periodekort og månedskort.

- Pendlergarantien bør gi rett til prisavslag i form av refusjon i periodekort, som er betalt på forhånd, eller rabatt ved kjøp av nytt kort. Størrelsen på prisavslaget må stå i forhold til avviket i rutetilbudet, sier Pedersen.

Til eksempel kan 20 prosent avvik i togtrafikken på en bestemt strekning gi rett til 20 prosent refusjon i prisen på månedskortet. Reglene bør være enkle å forstå for passasjerene og enkle å administrere for NSB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer