Pengene tilbake?

Vil du heller ha igjen pengene enn å bytte julegaven? I de fleste landsomfattende kjedene får du faktisk det.

Pengene tilbake?
Publisert

Bytte av julepresanger er ingen lovfestet rett, og å få igjen pengene har du ihvertfall ikke krav på. Men bortsett fra svært intime ting, som undertøy og barbermaskiner, og programvare man vil forhindre at kundene kopiérer og leverer tilbake, får du byttet nesten alt overalt.

Vårt inntrykk er at du ikke får igjen pengene i vanlige enkeltforretninger. Men en rekke landsomfattende butikkjeder ønsker å holde et høyere servicenivå enn dette, og gir deg pengene igjen. Noen, men ikke alle, krever at du har kvittering og at du kommer innenfor en en viss tidsfrist. Andre har svært liberale regler.

Ikke cash i Akers Mic

Akers Mic er ingen stor, landsomfattende kjede, selv om man nå har tretten butikker. Og også den bytteservicen man tilbyr kundene står litt tilbake for de større kjedene. I Akers Mic får du nemlig bytte forseglede plater med byttelapp, men du får ikke igjen penger.

- De aller fleste skal ha en plate en eller annen gang, sier Erik Trevor i Akers Mic. - De vil derfor være fornøyd med å få en byttelapp. Men i helt spesielle tilfeller har det likevel hendt at kundene får pengene tilbake. Om vi overhodet ikke har klart å skaffe noe de vil ha, kan det kanskje være rimelig at de får tilbake penger. Men det skjer etter en konkret vurdering, og det er ingen automatikk i det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer