Penger gjør deg ikke lykkelig

Lykke kan ikke kjøpes for penger heter det, og nå er det bevist. En amerikansk undersøkelse viser at for unge mennesker er nærhet til andre og god selvfølelse viktigst for lykkefølelsen.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske psykologer knekker nå myten om at penger og popularitet går hånd i hånd. Det som gjør oss mennesker lykkelige er det å kunne bestemme over oss selv, at vi føler at vi er flinke til noe, at vi har selvtillit, føler tilhørighet og har nære venner.

Undersøkelsen som tok sikte på å finne ut hva som gjør oss lykkelige ble gjort ved Universitetet i Missouri-Columbia. Forskerne undersøkte to grupper studenter fra USA og en gruppe fra Sør-Korea.

Selvtillit og tilhørighet
De sørkoreanske studentene rangerte nærhet og samhørighet til andre som den mest tilfredstillende lykkefølelsen. De amerikanske studentene satte god selvfølelse øverst på listen av ti lykkefaktorer studentene var bedt om å rangere.

De som står bak undersøkelsen understreker at det trengs mer forskning på emnet, også for å se om voksne og eldre mennesker har samme oppfatning av lykke. Forskerne ønsker også å se om det finnes forskjeller mellom kulturer i oppfatning av hva som gjør mennesker lykkelige.

(Kilde: Journal of Personality and Social Psychology)

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer