Penger gjør deg lykkelig

Jo mer du tjener, jo mindre er sjansen for psykiske lidelser, melder Folkehelseinstituttet.

Publisert
Sist oppdatert

Psykiske helseproblemer er vanligst blant mennesker som har lav inntekt og utdannelse, men det er uklart om lite penger fører til psykiske problemer eller omvendt.

Blant dem med lav inntekt, har 17 prosent av mennene og 16 prosent av kvinnene psykiske helseproblemer. Blant dem som tjener mye, er de tilsvarende tallene seks og ti prosent.

- Sosioøkonomiske faktorer henger sammen og forsterker hverandre. De som har gode personlige ressurser og forutsetninger, øker sine muligheter for utdannelse, arbeid og god økonomi, sier overlege Marit Rognerud ved avdeling for psykisk helse, Nasjonalt folkehelseinstitutt i en pressemelding.

- Hvis man har lite å gå på når det gjelder å takle bekymringer, må vi anta at økonomiske problemer eller andre belastninger slår sterkere ut enn for en som har større personlige ressurser til å takle motgang, sier hun.

Men vi har få studier som kan forklare sammenhengen mellom dårlig råd og psykisk sykdom.

- Med det er logisk at de som har en langvarig og alvorlig psykisk sykdom, og som aldri har vært ute i arbeidslivet, lett får dårlig økonomi og dårligere livsforhold enn andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer