Penger i høstknipa

Er du blakk etter ferien? Her er nødløsningene som bærer deg frem til neste lønning.

Fremskreden lommebokbrokk: Fortvil ikke, vi har 13 råd til den blakke.
Fremskreden lommebokbrokk: Fortvil ikke, vi har 13 råd til den blakke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ikke uvanlig at ferien ender i et dobbelt vakuum - et mentalt vakuum etter ferieeuforien, og et vakuum i lommeboka også.

DinSide mener du skal være tilbakeholden med kredittkortgjeld, men helt kortsiktig er dette selvfølgelig bedre enn ikke å kunne kjøpe mat eller få stengt telefonen. Om dine økonomiske problemer virkelig er forbigående, er det greit å forbigående trekke på dyr kreditt. Er problemene mer kroniske, bør du foreta mer overgripende justeringer.

1. Mat med kredittkort

Når vi betaler med kort, bruker vi vanligvis et debetkort der pengene trekkes av lønnskontoen vår gjennom Bankens Betalingssentrals system BankAxept. "Ekte" kredittkort kan ikke brukes i butikker som bare har BankAxept, slik de fleste matvarebutikker har. Du får derfor ikke kjøpt mat på Rema med kredittkort. Heller ikke Bunnpris, Joker og Coop/Obs tar kredittkort (bortsett fra sitt eget), mens Ica, Vinmonopolet, Meny og Kiwi gjør det.

2. Betale med tom konto

Det er et avtalebrudd å overtrekke kontoen, men dette kan jo av og til skje uforvarende. Du vil kunne få et overtrekksgebyr, men vanligvis er det alt som skjer om du raskt betaler tilbake overtrekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.