Penger løser ikke dette problemet

Jo rikere du er, jo vanskelige er det å kjøpe julegave til madammen.

VANSKELIG Å TILFREDSTILLE: Fordelen med å tjene mindre er at det blir lettere å kjøpe julegave til damen, viser ny undersøkelse. Foto: Colourbox
VANSKELIG Å TILFREDSTILLE: Fordelen med å tjene mindre er at det blir lettere å kjøpe julegave til damen, viser ny undersøkelse. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skulle tro at jo mer penger du har, jo større sjanser har du for å finne en bra julegave. Men slik er det altså ikke. Det gjør faktisk alt mye vanskeligere.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Ikea.

Og hvem er egentlig "problemet"? Her svarer 52 prosent av mennene "kjæreste/ektefelle".

Lett lommebok? Slik sparer du penger i jula

Rikingene sliter

Ironisk nok synes 72 prosent av mennene som tjener mellom 801.000 og 900.000 det er mye vanskeligere å finne gave til sin utkårede enn menn som tjener under 100.000 kroner i året. Her svarer nemlig bare 31 prosent at de synes det er vanskelig.

– Kanskje fører mer penger til høyere forventinger, enten det kommer fra partneren eller bare er press vi legger på oss selv. Uansett tyder dette på at vi kan forvente en del lønnsledende menn med høy puls i julestria. Vårt tips til dem er å løsne på slipset, lage en liste over hvem du skal kjøpe til og hva som kan være en passende gave, sier Frode Skage Ullebust i Ikea Norge, i en pressemelding.

Høye renter på julehandelen: Tenk deg om før du bruker kredittkort

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer