- Penger ut vinduet

Tenk deg om før du bestiller.

Du trenger ikke betale ekstra for avbestillingsbeskyttelse eller -forsikring, om du har reiseforsikring eller betaler med kredittkort. Foto: Colourbox
Du trenger ikke betale ekstra for avbestillingsbeskyttelse eller -forsikring, om du har reiseforsikring eller betaler med kredittkort. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos de fleste reisearrangører får du tilbud om å kjøpe avbestillingsforsikring når du bestiller en reise - også kalt avbestillingsbeskyttelse. Denne skal altså gjøre det mulig for deg å avbestille reisen dersom noe skulle inntreffe slik at du ikke kan reise som planlagt.

Vi har sjekket prisene på avbestillingsbeskyttelser hos sju reisearrangører i Norge, fra fly- til charter- og fergeselskaper. Blant de vi har sjekket, er prisen på en slik avbestillingsbeskyttelse fra 50 til 195 kroner.

Men trenger du en slik forsikring?

Les også: Den aller viktigste forsikringen

Her er prisene

Vi har sjekket prisene på avbestillingsforsikringen som selges til stykkpris hos Norwegian, SAS, Star Tour, Ving Reiser, Apollo, DFDS Seaways og Color Line - og prisene spriker. Fergerederiene ligger på topp med den billigste avbestillingsforsikringen til 50 kroner per voksen, mens charterselskapene har de dyreste forsikringene; 170,180 og 195 kroner koster en avbestillingsbeskyttelse per voksen hos hhv. Star Tour, Apollo og Ving Reiser.

Ser vi på prisen for hele familien, er det fremdeles rederiene som er rimeligst, mens Norwegian blander seg inn i pristoppen sammen med charterselskapene. Men vær oppmerksom på at det er ganske store prisforskjeller på avbestillingsforsikringen for familien: Ving Reiser tar 580 kroner for en avbestillingsbeskyttelse for familien på fire, mens den samme familien slipper unna med 450 kroner hos Star Tour.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer