Innskuddspensjon

Pensjonskunder er fortsatt innelåst i kronglete systemer

Forbrukerrådet ber myndighetene lage strengere regler hvis pensjonsselskapene ikke skjerper seg. Denne gangen er det DNB som skiller seg ut som best i klassen.

PENSJON: I 2021 får du samlet mye av din pensjonssparing på èn konto. Video: Michael S. Jæger. Vis mer
Publisert

Bare to av pensjonsselskapene viser standardkompensasjonen på en åpen og enkel måte, mener Forbrukerrådet. Snart to måneder er gått siden systemet med pensjonskonto ble rullet ut for 1,5 millioner ansatte som har innskuddspensjon.

Standardkompensasjonen er de ekstra pengene man får fra arbeidsgiveren, som går til å betale for gebyrene på en pensjonskonto. Dette er et viktig element som må tas med i betraktning hvis man vil bytte pensjonsselskap.

– Bevisst valg

– Vi utfordrer Norsk Pensjon og bransjens aktører til å bli like transparente som DNB og Duvi. Hvis ikke dette skjer, må myndighetene snarest innføre en forskrift som sikrer at arbeidstakerne settes i stand til å ta informerte beslutninger, sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet lovpriser på forbrukernes vegne DNB for bankens comeback. Det skjer etter at banken i fjor tapte i Høyesterett i striden om gebyrene for aksjefond.

– Vi er opptatt av transparente priser og definerte derfor tidlig i prosjektet at kundene må få tilgang på sin kompensasjonssats fra arbeidsgiver. Denne er avgjørende for å kunne ta bevisste valg rundt egen pensjon, sier konserndirektør Håkon Hansen i DNB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.