En oversikt fra Forbrukerrådet viser at DNB, Storebrand, Sparebank1, Gjensidige, Danica og delvis Nordea prisdiskriminerer mellom forbrukere som har pensjonskonto og dem som har pensjonskapitalbevis fra tidligere forhold.
Dette rammer blant annet arbeidsledige. I tillegg gjelder det også noen uføre, de som har flyttet til utlandet og de som har gått over til jobb i det offentlige.
Samtidig er det andre, mindre pensjonsselskaper i markedet som ikke tar ekstra gebyr for kapitalbevis. De gir det samme tilbudet til alle kunder, uavhengig av om man er knyttet til pensjonskonto eller kapitalbevis. Dette gjelder Kron, Nordnet og Duvi.
En beregning gjort av Forbrukerrådet viser at man kan spare 500 kroner i året. Dette blir med årene en god del tusen kroner til den framtidige pensjonen. Du får oversikt over dine kapitalbevis hos Norsk Pensjon. Gebyrene kan sjekkes på Finansportalen.no.
Diskriminerer
– Vi ser ingen kostnadsmessig begrunnelse for at det skal koste mer å administrere et pensjonskapitalbevis enn en selvvalgt pensjonskonto når sparebeløpet og fondet er identisk, sier fagdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger