Perfekt å stumpe røyken i dag

Nå markeres Verdens tobakksfrie dag.

- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell.  Foto: Colourbox
- Tenk penger, skriver en av leserne. Ved å stumpe røyken fikk hun råd til en flytur til Oslo og opphold på et dyrt hotell. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den har vært markert siden 1988, og feires egentlig den 31. mai, i 177 land totalt. Men siden dagen faller på en søndag i år, har Helsedirektoratet valgt å markere den i dag, den 29. mai.

Ta testen: Hva du kan om tobakk?

Temaet i år er tobakksfri barndom, og målgruppen er foreldre og gravide, helsepersonell og andre som er i daglig kontakt med barn.

–Mange synes det er vanskelig å snakke med helsepersonell om røykeslutt, spesielt om man er gravid. Røyking og snusing under svangerskapet kan oppleves stigmatiserende, sier Kaja Kierulf, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, i en pressemelding.

  • Slik stumper du røyken
  • Snus uten nikotinrus
  • Drikk en sigarett
  • Røykestopp uten kilohopp

Oppfordres til å slutte

I tillegg til markeringer på landets helsestasjoner, har en radiokampanje telt ned til Verdens tobakksfrie dag, med en ny spot hver dag denne uken.

Radiospottene oppfordrer lytteren til å være røyk- og snusfri på Verdens tobakksfrie dag, og til å kontakte Røyketelefonen på telefon 800 400 85 for hjelp til røykeslutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer