Perfekt syn til lavpris?

Reklamen for laserbehandling av nærsynthet fyller mye plass i bybilder og magasiner for tiden. Ikke mindre enn 24 klinikker i landet har kastet seg ut i dette markedet, og beiler nå til kjøpesterke nærsynte.

Publisert
Sist oppdatert

Ser en helt bort i fra risikoen, er økonomien i en laseroperasjon klokkeklar for en nærsynt linsebruker.

Sammenholder vi med et av de billige tilbudene i markedet for kontaktlinser, koster det mellom 4000 og 2800 kroner året for et års-abonnement hos Brilleland på éndagslinser av typen "standard".

En laseroperasjon fjerner hele nærsyntheten med et enkelt inngrep for en sum i størrelsesorden 15.000 kroner per øye. Er operasjonen vellykket, får kunden tilnærmet perfekt syn, med et minimum av ubehag og en rekonvalesensperiode på cirka en dag.

Så lenge synet ditt forblir uforandret, tjener du 3 - 5 tusen kroner året på en investering på ca 30.000. I tillegg, slipper du ubehaget ved å ikke kunne identifisere hvor du våkner om morgenen, problemene med linser som må graves frem fra øyekroken i de mest upassende sammenhenger, osv osv - resten er kjent for alle landets linsebrukere.

Selv om det er mye å hente, både med henhold til velvære og økonomi ved å "ta" nærsyntheten en gang for alle, bør du huske på at synet ditt ikke er noe du bør løpe unødvendige risiki med. Som alle gode pasienter, bør du veie risikoen, som jo er forbundet med et hvert kirurgisk inngrep, opp mot nytten du vil ha av inngrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer