Perilla mot allergiplager

Urten Perilla kan gi god hjelp til allergikere med plager som kløe, nysing og tett nese, rennende øyne og lett pustebesvær.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Bernt Rognliens råd til pollenallergikere

Pollensesong og gryende sommer medfører større eller mindre plager for nær en million nordmenn.Urten Perilla, som finnes i flere kosttilskudd i helsekostbutikkene, kan gi god hjelp til allergikere med plager som kløe, nysing og tett nese, rennende øyne og lett pustebesvær.

En undersøkelse viser at pasienter etter kun 14 dagers bruk opplevde følgende forbedring:

* 75% fikk redusert sine plager med tett og rennende nese* 50% opplevde mindre kløende øyne* 40% opplevde mindre kløe på hud* 40% fikk redusert sine nyse-anfall

Det finnes også andre urter som kan ha god effekt for pollenallergikere. To av dem er bukkehornfrø og timian.

Bukkehornfrø er blitt brukt som naturmedisin i tusenvis av år. Den er kjent for sin slimløsende virkning, og i folkemedisinen har bukkehorn blitt brukt blant annet ved betennelse i øvre luftveier, hoste og andre luftveisrelaterte problemer.

Timian har flere av de samme egenskapene som bukkehornsfrø. Den er en av de mest brukte urter ved luftveisplager, hoste, irritasjoner og betennelse i nese og bihuler. Timian har også en slimløsende virkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer