Permitteringslengden utvides

I dag kom omsider den gode nyheten til 200.000 permitterte norske arbeidstakere.

NAV-PENGER ET HALVT ÅR EKSTRA: LO og NHO har jobbet for det siden i vår. I dag gikk det veien. Foto: NTB / Scanpix
NAV-PENGER ET HALVT ÅR EKSTRA: LO og NHO har jobbet for det siden i vår. I dag gikk det veien. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag varslet regjeringen at permitteringsperioden dobles fra 26 til 52 uker. Dermed vil 200.000 permitterte nordmenn kunne få dagpenger i et halvt år lenger enn hva som har vært grensen inntil nå.

Lang prosess

LO og NHO har krevd denne utvidelsen siden i vår, for å hindre oppsigelser og konkurser.

- At permitteringslengden nå er utvidet er bra, men å bruke så lang tid på noe så viktig mener vi var farlig defensivt av regjeringa. Det skapte unødvendig stor usikkerhet og engstelse for titusenvis av arbeidstakere og alle bedriftene som er rammet av koronakrisen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Dette må du vite

Er du permittert, kan du ha rett på dagpenger. Da må du registrere deg som arbeidssøker og søke om dagpenger. Du får innvilget dagpenger tidligst fra den dagen du sender søknaden og registrerer deg som arbeidssøker.

Du kan få opptil 62,4 prosent av inntektene du hadde siste 12 eller 36 avsluttede kalendermånedene før du søkte dagpenger.

Permitteringsperioden gjelder hver enkelt arbeidsgiver og blir regnet fra og med første virkedag etter at lønnspliktdagene er over. Arbeidsgiveren din holder oversikt over de ukene du er permittert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer