Skattemeldingen 2020

Permitterte får opptil 20 000,- i skattesmell

Feil type skattetrekk gir mange som har vært delvis permitterte og mottatt dagpenger fra Nav ifjor, en real skattesmell i år. Derfor bør alle «navere» sjekke skattekortet og skattemeldingen ekstra nøye.

SKATTESJEKK: I videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, legger til eller endrer opplysninger. Flere delvis permitterte som har fått dagpenger fra Nav opplever å få skattesmell - les mer om det i saken under. Video: Skatteetaten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere forhold i forgående år som kan påvirke hva du betalte i skatt og om du får restskatt eller penger tilgode på skattemeldingen du har fått denne våren.

De siste ukene har Dinside hørt om mange eksempler på at permitterte som har fått dagpenger fra Nav, opplever å få restskatt - og noen får en betydelig større skattesmell enn andre.

Fikk restskatt fra 15 000 til 20 000,-

Nylig fikk Skattebetalerforeningen en henvendelse fra et medlem som er ansatt i en bedrift hvor til sammen 27 ansatte ble delvis permittert grunnet pandemien.

De permitterte måtte søke om dagpenger, som de har levd av i kombinasjon med noe lønn i små drypp gjennom året.

Mange av de ansatte i bedriften har tabelltrekk på skattekortet, og Nav har også brukt tabelltrekk konsekvent gjennom hele året, selv om det på skattekortet står spesifisert at Nav skal bruke prosenttrekk, ifølge medlemmet.

Dette har resultert i at samtlige permitterte ansatte med tabelltrekk har fått en skattesmell på mellom 15 000 og 20 000 kroner.

Svaret de ansatte fikk da de kontaktet Nav, var at Nav kun benytter prosenttrekk dersom en mottaker tar kontakt med dem og krever at de bruker del 2 av skattekortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.