Personligheten styrer vekten

Er du en sofagris eller en trøstespiser? Da bør du lese dette.

Vanskelig å komme opp av sofaen? Du bør se nærmere på vanene dine hvis du sliter med å gå ned i vekt.  Foto: colourbox.com
Vanskelig å komme opp av sofaen? Du bør se nærmere på vanene dine hvis du sliter med å gå ned i vekt. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare kaloriinntaket og antall timer på helsestudioet som er avgjørende for om du går ned i vekt eller ikke.

Personligheten din og de små valgene du gjør i hverdagen spiller også en helt sentral rolle, skal vi tro amerikanske eksperter.

Les også: Du blir fet av å sluke maten

Typiske mønstre

Ved the American Dieting Associations årlige kongress i Chicago listet medisinsk professor Robert Kushner ved the Northwestern Comprehensive Center on Obesity og hans kollega Dawn Jackson Blatner opp hele 21 typiske avgjørende trekk som påvirker hvordan du forholder deg til kosthold, stress og trening. Det melder nettstedet WebMd.

De samme personlighetstrekkene blir beskrevet i boken "Counselling Overweight Adults: The Lifestyle Pattern Approach and Tool Kit", som er skrevet av og for kostholdseksperter. Opplysningene kan imidlertid være til god nytte for alle som ønsker å gå ned i vekt.

Ifølge ekspertene er følgende personlighetsmønstre vanlige blant overvektige som har problemer med å gå ned i vekt, og å holde seg der:

 • Du hopper over måltider
 • Du spiser sent om kvelden og om natten
 • Du spiser mye ute
 • Du dropper frukt og grønt
 • Du spiser for store porsjoner
 • Du veklser mellom å være supersunn og å gå bananas i godterskålen

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer