Personnummer på Brilleland

Bruken av personnummer flyter ut. En leser måtte oppgi det på Brilleland.

- Da var det bare personnummeret DinSide-leser fikk låne briller med seg fra Brilleland, men da måtte de ha personnummeret. Foto: Colourbox.com
- Da var det bare personnummeret DinSide-leser fikk låne briller med seg fra Brilleland, men da måtte de ha personnummeret. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som heter Jan Johnsen og Kari Olsen, og kredittbyråer og skattevesen klarer ikke å holde dem fra hverandre, enda de er født på forskjellige dager og bor på forskjellige adresser. Dessuten kan du jo bytte navn også, til Nikolai Astrup eller Tom Lund, og flytte til Jevnaker. Men personnummeret blir du aldri kvitt. Det er personnummeret ditt som er deg.

De fleste av oss er vel ikke flaue over å være oss, men likevel kan det være grunn til å holde personnummeret for det selv.

Identitetstyven behøver personnummeret

I banker, forsikringsselskaper, kredittvurderingsselskaper, inkassoselskaper, boligselskaper og nær sagt alle offentlige kontorer er personnummeret nøkkelen din til penger og rettigheter. En som ønsker å gi seg ut for å være deg, for å kunne stifte gjeld i ditt navn, bestille varer og tjenester som du må betale, heve trygden din eller få penger tilbake på skatten må først skaffe seg personnummeret ditt.

Før brukte Svartepetter brekkjernet når han skulle bane seg vei til dine verdisaker, men slikt regnes idag som usofistikert. Med den riktige informasjonen til riktig tid, kan man få tak i alle dine verdier, helt uten bruk av vold eller trusler. Du har aldri engang sett tyven, du vet ikke hvem han er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer