Peter (21) vant jobb i Australia

Får jobbe to uker på vingård i sommervarme Australia.

Peter Sand Dørstad (21) fra Grefsenkollen vant en reise til Australia, der han skal bo og jobbe på en av landets mest kjente vingårder.
Peter Sand Dørstad (21) fra Grefsenkollen vant en reise til Australia, der han skal bo og jobbe på en av landets mest kjente vingårder. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember har ankommet, og kjenner vi vinteren rett, er det ikke lenge før kundegrader blir hverdagskost i store deler av landet - i lang tid fremover.

Hva er vel da bedre enn å rømme til sydligere strøk, der du nær sagt er garantert sol og varme midt på vinteren?

Det er nettopp det 21 år gamle Peter Sand Dørstad fra Grefsenkollen skal gjøre. Denne uken vant han en tur til sommervarme Australia - en reise som blir alt annet enn en ferie. Premien var nemlig et toukers jobbopphold på en av de store vingårdene down under.

Mens de aller fleste andre norske 21-åringer skal fryse seg gjennom vinterkalde Norge, skal Dørstad være med på alt fra druetråkking til å tappe vin på vinprodusenten Lindeman's sin vingård i kenguruens hjemland.

Tradisjon

Konkurransen om å få jobbe på vingård i Australia er blitt en årlig tradisjon fra vinprodusenten. Dørstad var en av svært mange som deltok i konkurransen, og han og en rekke andre måtte gjennom en rekke tester før vinneren ble kåret.

- Kjempegøy! Jeg pleier å hoppe på alle muligheter som kommer og i dag gikk det bra, sier Dørstad.

Tidligere vinnere forteller at Dørstad kan vente seg en uforglemmelig tur i løpet av vinteren.

- Jeg fikk være med på alt fra å smake på druer sammen med vinmakerne, til å lage min egen blend av vin. Geografisk var jeg dessuten på forskjellige steder i landet både på store og mindre vingårder, uttalte fjorårets vinner Heidi Iren Hansen.

Viktig med erfaring fra utlandet

Om vin ikke høres ut som noe for deg, kan det likevel være lurt å se til utlandet for arbeidserfaring. Flere norske jobbeksperter har uttalt at erfaring fra andre land enn Norge kan være gull verdt på cv-en.

- En jobb i utlandet er en liten CV-juvel og gir god uttelling på CV-en. Det vil gi økte muligheter for jobb i Norge senere og det forteller framtidige arbeidsgivere at du har stå-på vilje og viser initiativ. I tillegg til at du har opparbeidet deg en unik erfaring, har rådgiver Melanie Hill i NAV Eures. tidligere uttalt.

Konserndirektør Geir Dølvik i Manpower Professional, har også uttalt at utenlandserfaring er viktig.

- Alle trender i arbeidslivet tilsier at internasjonal erfaring er en fordel. Globaliseringen øker og med all samhandling over landegrensene betyr dette at hver enkelt har mye å tjene på å skaffe seg jobberfaring eller studieerfaring fra andre land og kulturer, har Dølvik uttalt til DinSide.

LES MER HER: Jobb i utlandet kan være gull for karrieren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer