Piercede lider i stillhet

Mange som får problemer etter intimpiercing kvier seg for å å til legen.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om en majoritet av intimpiercede får problemer som infeksjoner og forandring i urinen, oppsøker kun tre prosent lege. Over halvparten velger imidlertid å prate med pierceren. Dette viser en undersøkelse gjort av 146 menn og kvinner med piercing i brystvorte eller kjønnsorgan.

Fornøyde deltakereForskerne fant ut at 66 prosent av deltakerne med brystvortepiercing og 52 prosent av dem med kjønnsorganpiercing fikk helseproblemer. De vanligste problemene ved brystvortepiercing var ømhet, hudirritasjon og infeksjoner. For menn med piercing i kjønnsorganet var det vanligste problemet urinforandring og ømhet.

Til tross for problemet, var de fleste fornøyde med piercingen. Også de flestes partnere var fornøyde med kroppssmykket.

Pinlig problem?- Det er trolig et stort nivå av flauhet om problemer som kan oppstå, og trolig en stor del ignoranse blant helsefolk også, sier seksualrådgiver Kathy French til BBC.

Hun sier videre at det er viktig å oppsøke en godkjent salong dersom man ønsker piercing.

Tegn som kan tyde på problemer er at du hovner opp og blir rød rundt piercingen. Det kan være en infeksjon. Ved en kraftig infeksjon kan du også få feber, og du bør da oppsøke lege.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer