Piercing: farlig og dyrt?

Det finnes mange måter å bli vakrere på. Noen holder seg til makeup, treningsstudioet, og plastisk kirurgi, men skal du virkelig skille deg ut kan du prøve det heteste innenfor kroppskunst - nemlig piercing. DinSide har undersøkt hvor mye det koster å få et hull i kroppen, hva som er fordelene og ulempene, samt hvor det er mest populært å stikke seg selv.

Sjokker dine venner, og ta en tungepiercing. Pass derimot på munn hygienen. Foto: tore
Sjokker dine venner, og ta en tungepiercing. Pass derimot på munn hygienen. Foto: tore Vis mer
Publisert

Piercing har i de siste årene hatt en voldsom oppblomstring forteller Håvard Frisell, daglig leder ved Oslo Piercing Studio. Han har drevet med piercing siden 1979, og sier at piercing blir mer og mer vanlig på jenter og gutter i alderen 18 til 32 år.

- Spesielt i fjor var det mange som ville pierces ,sier Frisell, og legger til at bortimot 90 prosent av kundene faktisk er jenter.

Godt betalt

Skal du ha en av de mest vanlige piercingene, en ring i navlen, må du ut med 250 kroner i tillegg til prisen for selve smykket.

- Du får kun lov til å bruke smykkene som vi selger, sier Frisell, - ettersom de er laget av kirurgisk stål og dermed er mindre utsatt for infeksjoner. Prisene varierer i henhold til størrelsen på den ringen du vil sette inn, men ligger i snitt på mellom 200 og 300 kroner. Håvard Frisell budsjetterer med minimum 20 kunder om dagen, for å dekke de faste kostnadene og lønn, men innrømmer at det er en meget lønnsom hobby.

- Det fleste av våre kunder ønsker en ring i navlen, og spesielt om sommeren er dette populært. Selv om jeg kanskje blir rik av å sette slike piercinger, er selve utfordringen i yrket å sette piercinger på andre steder legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer