Pillen” for menn et skritt nærmere

En tysk medisinprodusent har startet en studie av en prevensjons-injeksjon for menn, som etter hvert kan føre til den mye omtalte mannlige p-pillen.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Sammen med nederlandske Organon har Schering startet utprøvingen av metoden, som er en kombinasjon av et implant og en injeksjon, på 350 menn ved 14 sentre rundt om i Europa. Studien skal være ferdig i desember 2005, melder nyhetsbyrået Reuters.

Analytikere sier til nyhetsbyrået av Schering og Organon, medisindelen av Akzo Nobel, blir nødt til å forandre folks holdninger til prevensjon hvis de skal få solgt dette produktet. Prevensjon blir fremdeles sett på som kvinnens ansvar.

En talsmann ved Berlin-kontoret til Schering, verdens største produsent av hormon-medisiner, sa det var for tidlig å komme med estimater for salget av medisinen, men at de første resultatene av studien vil bli offentliggjort tidlig i 2006.

Talsmannen, som ikke er navngitt, sier medisinen kan være på markedet om fem til sju år.

Finansanalytikere sier at medisinen er interessant, men at det er for tidlig å legge den inn bedriftens forventede inntekter.

- Det gjenstår å se hvor lang tid det tar før medisinen blir akseptert av markedet, siden det tradisjonelle synspunktet har vært at kvinner er ansvarlige for prevensjon, sier analytiker Meng Si ved Bankgesellschaft Berlin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer