Pillen som stopper mensen

Året rundt uten mensen? Nå kan en slik p-pille komme til Norge.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent Lybrel, den første lavdosepillen som gir kvinner mulighet til å stoppe menstruasjonssyklusen på ubegrenset tid, skriver WebMD.

Lybrel har de samme hormonene som en del andre p-piller. Forskjellen er at Lybrel har hormoner i alle pillene, i motsetning til enkelte andre p-piller som har sju sukkerpiller. Lybrel gir dermed ingen menstruelle perioder. P-pillen er utviklet av legemiddelfirmaet Wyeth Pharmaceuticals.

Nå kan denne p-pillen også komme til Norge. Ifølge Torfinn Hansen, direktør i Wyeth Norge, er saken allerede til behandling hos det europeiske byrået for legemiddelvurdering, European Agency for the Evaluation of Medicinal Products (EMEA).

- Ettersom pillen nå er godkjent i USA, ser vi ingen grunn til at den ikke vil bli det i Europa, sier Hansen til Mozon.no.

Han forventer at pillen er på det norske markedet i løpet av ett til to år, og forteller at pillen etter planen skal lanseres under navnet Anya i Europa.

Les om eksperter som tviler på p-piller

Første mensen-stopperP-pillen er den første som er designet for å stoppe menstruasjonen helt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer