Pils i påskematen

At øl er mat har vi gutta alltid visst, men det går også an å gjøre seg litt mer flid med tilbehøret - som i denne oppskriften på påskekylling i ølbuljong.

Publisert
Sist oppdatert

Mens vi velger mørkt øl til jul, kommer nå de lyse øltypene for fullt.

I fjor ble det solgt 21 millioner liter øl i påskemåneden april, det er seks millioner liter mer enn i januar. Langt det meste av dette ølet er pilsnerøl.

Pils er matølPils er en særdeles matvennlig øltype og egner seg utmerket til tradisjonell påskemat som lam og kylling, mener Gastronomisk Institutt.

- Pils er en frisk, lett og bitter øltype. Den har fylde og friskhet nok til å rense ganen og gi et spennende smaksbilde, sier Knut-Espen Misje ved Gastronomisk Institutt til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Vær oppmerksom på at ikke alle pilstyper er like i smak. De norske pilstypene varierer i friskhet og bitterhet.

- Bittert øl takler fetere mat bedre. Er ølet for kraftig, overdøver det smaken, sier han

Kylling med øl- Til denne retten får vi smak av salvie og salt og sprø spekeskinke. Når vi legger til sødmefulle grønnsaker og buljong med avdempet bitterhet fra pils, blir smaken fullkommen, sier kokk Endre Gabrielsen ved Gastronomisk Institutt.

Pilsen bygger opp om rettens smaker, uten å overdøve de milde smakene i retten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer