Pinlig skattestart

Nå viser det seg at halvparten av PIN-kodene ikke fungerer.

Pinlig skattestart
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med i dag kan du sjekke selvangivelsen på nettet ved å benytte PIN-kodene du har fått fra Skatteetaten. Men nå viser det seg at halvparten av kodene ikke fungerer.

Jeg prøvde å logge inn, men datasystemet har selvsagt en feil, skriver en av mange oppgitte DinSide-lesere i vårt forum.

- Svært mange leverer selvangivelsen på nett. Da er det rett og slett pinlig at Skatteetaten ikke har greit å sørge for at alle kan levere fra dag én, mener Kenneth Kvalvik i Skattebetalerforeningen i sin blogg.

2 millioner koder virker ikke

Ikke alle har mottatt selvangivelsen i posten ennå, men i dag skal alle kunne sjekke på internett ved hjelp av sidene altinn.no eller skatteetaten.no. Nå viser det seg at skatteetaten manglet hele 2 millioner av de totalt 4 millionene PIN-koder som er nødvendige for at alle skal få logget seg inn, sjekket og levert selvangivelsen. Disse kodene ble produsert og sendt ut til alle i et eget brev i desember.

Informasjonssjef Lise Halvorsen i Skatteetaten lover at problemet skal bli fikset i løpet av dagen.

Fikk du baksmell? Her kan du finne ut hvor mye skatt du skal betale i 2009

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer