Teknisk trøbbel i Klarna-appen

- Pinlig

Kvinnen (44) trodde først hun var utsatt for svindel, men de tekniske problemene i Klarna-appen er mer omfattende enn ett enkelttilfelle.

HANDLEAPP: Klarna er en svensk betalingstjeneste, men har også mange brukere i andre land, inkludert i Norge. Appen deres som «tar shopping til et nytt nivå», ifølge nettsidene deres, opplever strore problemer. Foto: Thiago Prudencio/SOPA Images/Shutterstock
HANDLEAPP: Klarna er en svensk betalingstjeneste, men har også mange brukere i andre land, inkludert i Norge. Appen deres som «tar shopping til et nytt nivå», ifølge nettsidene deres, opplever strore problemer. Foto: Thiago Prudencio/SOPA Images/Shutterstock Vis mer
Publisert

- Da jeg logget inn i Klarna-appen min, trodde jeg først jeg var utsatt for svindel, sier en norsk kvinne som kontaktet oss i formiddag.

Hun oppdaget imidlertid at det sannsynligvis var kjøpene til andre brukere av Klarna-appen hun kunne se på sin brukerprofil.

Både svenske Aftonbladet og Dagens Industri melder at en rekke kunder hos betalingsselskapet Klarna har fått tilgang til andres opplysninger, blant annet andres betalings- og kjøpshistorikk, når de har logger seg inn i appen.

Kvinnen ønsker ikke å stå frem med navn, men har delt flere skjermdumper fra appen som viser hva problemene går ut på. Disse ser du lenger nede i artikkelen.

- Pinlig

I skjermdumpene som kvinnen Dinside har vært i kontakt med har sendt oss, ser vi kvinnens kontaktdetaljer med hennes egentlige navn øverst, mens telefonnummeret og e-postadressen tilhører andre.

- Som du ser, er det helt kaos, sier hun, og legger til:

- Ikke minst er det jo litt pinlig å se andres kjøp hos, for eksempel, Kondomvarehuset...

IKKE MINE KJØP: Dette er ikke kjøpene til kvinnen som eier profilen har gjort, men handlehistorikken til vilt fremmede. Foto: skjermdump.
IKKE MINE KJØP: Dette er ikke kjøpene til kvinnen som eier profilen har gjort, men handlehistorikken til vilt fremmede. Foto: skjermdump. Vis mer

Kan ikke logge inn nå

Klarnas pressesjef Niklas Gillström bekrefter at de opplever forstyrrelser i systemene sine nå grunnet en teknisk feil.

- Vi gjør vårt ytterste for å ettergå dette og få systemene tilbake til normal funksjon, sier Gillström, og fortsetter:

- Mens vi ettergår dette, kan ikke kundene våre logge inn i appen. Vi beklager dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer