Pixmania: Skurk eller engel?

ANALYSE: Bør du handle hos utskjelte Pixmania? Eller er det like greit å holde seg unna?

Den franske nettbutikken Pixmania, som blant annet henvender seg til norske kunder, tilbyr meget konkurransedyktige priser. Samtidig har DinSide kommet over mange negative påstander knyttet til selskapet. Vi bestemte oss derfor for å ta en nærmere kikk på Pixmania. Foto: Per Ervland
Den franske nettbutikken Pixmania, som blant annet henvender seg til norske kunder, tilbyr meget konkurransedyktige priser. Samtidig har DinSide kommet over mange negative påstander knyttet til selskapet. Vi bestemte oss derfor for å ta en nærmere kikk på Pixmania. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Franske Pixmania er en av verdens største nettbutikker og oppgir selv at de har mer enn syv millioner registrerte kunder. Selskapet startet opp allerede i 1999 og opererer nå i hele 26 europeiske land, deriblant Norge.

Hovedårsaken til at Pixmania har klart å bli så store, er sannsynligvis det faktum at selskapet opererer med svært konkurransedyktige priser. Da vi nylig gjennomførte en pristest på dataskjermer, dukket Pixmania opp som billigste aktør i en rekke størrelsesklasser.

Negative påstander

Samtidig har selskapet vært omgitt av mye negativ oppmerksomhet. En rekke internett-fora i flere land inneholder knallhard kritikk av selskapets leveringstider og kundebehandling. Og da DinSide inkluderte Pixmania i overnevnte pristest, manglet det ikke på innlegg som dømte Pixmania nord og ned.

Blant annet kom det påstander om at Pixmania ikke svarer på e-post, at retur av varer er svært komplisert, at selskapet ikke forholder seg til norske lover, at prisene ikke inkluderer norsk merverdiavgift og at fraktkostnadene ofte blir høyere enn dem som oppgis på Pixmanias nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.