Pixmanias vilkår kan bryte norsk lov

– Jeg skal advare alle jeg treffer om å kjøpe fra dem, sier norsk kunde.

MISFORNØYD: DinSides kilde har opplevd Pixmanias kundeservice, og er ikke fornøyd. Det er han langt fra alene om, og flere av vilkårene bryter norske regler om reklamasjon.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Samsung/Privat
MISFORNØYD: DinSides kilde har opplevd Pixmanias kundeservice, og er ikke fornøyd. Det er han langt fra alene om, og flere av vilkårene bryter norske regler om reklamasjon. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/Samsung/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da en DinSide-leser, som ønsker å være anonym, fikk problemer med to produkter han kjøpte hos nettbutikken Pixmania, fikk han også større problemer enn han hadde trodd.

Mannen hadde kjøpt en Harman Kardon HK 980-forsterker og en Harman Kardon HD 990-CD-spiller gjennom nettbutikken, og begge produktene var innenfor den norske fem års reklamasjonsretten da de gikk i stykker.

Problemet var bare dette: Pixmania nektet å ta i produktene.

Er det trygt å handle hos Pixmania? DinSide gjorde en analyse i 2010

"Ordne opp selv!"

"Du kan kontakte et hvilket som helst verksted som reparerer elektriske apparater. De kommer til å vite hva slags dokument du skal ha" var beskjeden DinSide-leseren fikk fra Pixmanias kundeservice.

Han måtte nemlig selv skaffe en servicerapport, som kunne avgjøre om saken var en reklamasjonssak eller noe han måtte betale selv. Han fikk beskjed fra en norsk aktør at denne rapporten først forelå etter at produktene ble reparert, så han sendte dem til et norsk verksted. De ble reparert, servicerapporten sa at dette var en reklamasjonssak og mannen sendte regningen til Pixmania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer