Plagsom SMS-reklame

Tekstmeldinger mellom mobiltelefoner har blitt svært populært den senere tid. Nå ønsker bedrifter å utnytte den populære trenden til å sende reklame som er personlig tilpasset mottakeren.

Publisert

Du kan reservere deg mot reklame og uønskede meldinger. Problemet er at det i dag ikke finnes et sentralt register som gjør hele jobben. Det gjør at du selv må gjøre en innsats

SMS-Reklame

Ønsket om en mer effektiv markedsføring gjør at bedrifter ønsker å tilpasse reklamen til spesielle målgrupper og aller helst til det enkelte individ. De aller fleste har vel fått reklame via e-posten sin, men nå begynner også reklamen å strømme inn som sms-meldinger via mobiltelefonen. Det er spesielt reklame for diverse internettsider som dominerer, spesielt hjemmesider som tilbyr ringelyder og logoer til mobiltelefoner.

Ulovlig

I Forbrukerombudet bekrefter de at det har vært en vekst i slik markedsføring, og at de den siste tiden har mottatt en rekke klager på slik uønsket reklame.

-Hvis du ikke har akseptert å motta reklame fra selskapet strider det mot markedsføringsloven, sier Per-Øivind Nielsen fra Forbrukerombudet. Som oppfordrer mobilbrukere som er plaget av slike uønskede meldinger om å melde fra til Forbrukerombudet.

Du kan reservere deg

Du som er Telenorkunde kan ringe 815 48 020 og reservere deg mot reklame til mobilen din. Her kan du reservere deg mot ulike typer reklame, og du vil da bli slettet av listene Telenor selger. Er du Netcom kunde, slipper du dette, ettersom de ikke selger slike kundelister.Etter nyttår vil du kunne registrere deg i et ">sentralt sperreregister som alle bedrifter blir pålagt å vaske sine registre mot før de sender ut reklame.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer