Planlegg din egen begravelse

Bestem salmer, minneord og blomsterfargene selv.

Blå, røde eller kun hvite? Fargetema på blomster er noe av det du kan planlegge på forhånd. Foto: Colourbox
Blå, røde eller kun hvite? Fargetema på blomster er noe av det du kan planlegge på forhånd. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. januar lanserte Jølstad Begravelsesbyrå tjenesten Min egen gravferd på sine nettsider. Der kan du enkelt gå inn og forhåndsspesifisere hvordan du ønsker at akkurat din gravferd skal være. Du kan endre planen når du måtte ønske det.

- Det har vært ganske mye oppmerksomhet rundt det. Jeg har ikke sjekket antall per i dag, men det er i alle fall over 100 som har lagt seg inn, forteller Gunnar Hammersmark, produktsjef i Jølstad Begravelsesbyrå.

Definer dine blomsterpreferanser

Tjenesten gir deg mulighet til å spesifisere dine valg i forhold til din egen bisettelse og eventuelt minnesamvær. Når det gjelder bisettelsen, kan du spesifisere hvilke ønsker du har for kirke, trosretning og seremoni, du kan bestemme hvilke fargetema du ønsker på blomster og dekorasjoner, du kan bestemme sanger og salmer, musikk og kanskje har du bestemte ønsker til minneord, minnetaler eller kransenedleggelse?

For øvrig kan du også med denne tjenesten gi uttrykk for dine ønsker hva gjelder minnesamvær, annonsering og legeme; du kan informere om testamente, bankanliggender og gi eventuell informasjon angående finansiering av gravferden; og du kan formidle andre ønsker du måtte ha når det gjelder din egen bortgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer