Plaster gir kvinner sexlyst

Et plaster som skiller ut det mannlige kjønnshormonet testosteron gir håp for kvinner som trenger hjelp med sexlysten.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinner i overgangsalderen hadde mer sex og var mer fornøyde med akten når de brukte hormonplasteret Intrinsa.

Bedre sexStudien testet ut kvinner med det virkelige plasteret og kvinner som fikk et falskt plaster. Kvinnene med testosteronplasteret hadde sex omtrent fire ganger mer enn de pleide i løpet av to måneder. De med falskt plaster hadde bare sex en gang mer. Med Intrinsa opplevde man mer spenning, lyst og orgasmer, i tillegg til at man fikk et bedre selvbilde.

Forskningen ble sponset av Procter & Gamble Pharmaceuticals Inc, og dette var den første store undersøkelsen av plasteret der kvinner i naturlig overgangsalder som klaget over sexlivet ble testet ut.

Vil fortsetteTidligere har man undersøkt kvinner som kom i overgansalderen på grunn av fjerning av livmoren og lignende operasjoner. Mens den første undersøkelsen viste at 56 prosent hadde økt sexlyst, viste den andre at 49 prosent følte en markant økning av sexlysten.

Det var 549 kvinner som ble testet ut i denne studien, og de var i gjennomsnitt 54 år gamle. Alle var dessuten misfornøyde med sexlivet og hadde ikke lyst på sex. Bivirkningene var milde og ble rapportert hos tre av fire kvinner, blant annet rød eller irritert hud. Undersøkelsen gikk over seks måneder, noe som er den lengste perioden plasteret har blitt testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer