Plaster gir kvinner sexlysten tilbake

Et ”lystplaster” viser positive resultater i tester i USA, og kan bli den første medisinen som effektivt behandler manglende sexlyst hos kvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Testosteronplasteret, som skal kalles Intrinsa, økte sexlysten og tilfredsstillelsen for kvinner som hadde fått fjernet livmoren, melder nyhetsbyrået Reuters.

Resultater fra to store kliniske studier tyder på at Intrinsa er sikkert og effektivt, og legemiddelselskapet Procter & Gamble Co. mener de nå har nok informasjon om medisinen til å søke om godkjenning fra amerikanske helsemyndigheter.

Selv om selskapet ikke vil si når de skal sende søknaden, sier talskvinne Mary Johnson at resultatene økte sjansene for at Intrinsa skal bli tilgjengelig på resept i løpet av neste år.

Medisinen vil bli skrevet ut for å øke sexlysten i overgangsalderen, da kvinner ofte har problemer med dette.

- Dette er stort, sier professor i reproduktiv biologi Sheryl Kingsberg ved Case Western Reserve University, som står bak testene.

- Det er viktig å få denne medisinen på markedet, fordi vi i dag ikke har noen annen behandling av manglende sexlyst hos kvinner som leger kan se på som sikker og effektiv, sier hun.

533 kvinner deltok i selskapets siste undersøkelse som gikk over 24 uker. 51 kvinner rapporterte en økning i frekvensen av ”tilfredsstillende seksuell aktivitet” og 49 prosent en markant økning av sexlyst sammenlignet med tidligere erfaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer