Plaster mot farlige fristelser

Et plaster som skal minske suget på bade røyk og alkohol er under utvikling av forskere i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Plasteret skal inneholde både nikotin, for å hjelpe røykere å slutte, og et stoff som heter mekamylamin, som motvirker lysten på alkohol, skriver BBC på sine nettsider.

I en undersøkese gjort av forskere fra Duke universitet i North Carolina, sørget plasteret for at brukerne drakk mindre alkohol.

Men alkoholeksperter BBC har snakket med mener det er bedre om folk rett og slett holder seg til de anbefalte alkoholkonsum-nivåene.

Plasteret skal brukes hele tiden, noe som holder nivået av medisinene i blodet konstant.

Et plaster kun for ølhunder som ikke røyker kan utvikles på et senere stadie.

Den vanligste behandlingen mot alkoholsug i dag er antabus, som gjør at brukerne som drikker alkohol får en skikkelig kraftig fyllesyke.

Dette nye plasteret vil i stedet dempe lysten på alkohol. Det virker ved å påvirke dopaminet i hjernen, som blir stimulert av alkohol og nikotin.

Jed Rose, som leder nikotinforskningen ved Duke University, forteller at plasteret fjerner noen av de effektene som gjør at vi liker disse rusmidlene.

- Vi har sett at plasteret reduserer alkoholkonsumet hos moderate alkoholbrukere, og håper det også kan hjelpe de som drikker mye å kutte ned, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer