Forskere tror medisin etter hvert kan gis gjennom huden i stedet for som injeksjoner.
To forskere fra universitetet i Toronto, doktorene Geoffrey Ozin og Kai Landskron, har utviklet et materiale som kan oppbevare medisin, og når det blir plastret på huden vil det sende riktig mengde medisin inn i blodet over en lengre periode.
Men det trengs mye testing før forskerne er sikre på om det er trygt og effektivt.
Hvis forsøkene blir vellykkede kan det blant annet hjelpe millioner av diabetikere som må ta daglige sprøyter, og være nyttig for pasienter med sprøyteskrekk.
Plasteret vil sende en mindre konsentrasjon av medisinen inn i systemet over en lengre periode.
- Problemet med dagens metoder er at når du injiserer medisinen gir du ofte en høyere dose enn nødvendig for å forsikre deg om at den blir i systemet, og det kan være farlig, sier Landskron.
- Og hvis du injiserer for lite vil det ikke være effektivt.
Forskerne sier materialet vil tilføre korrekt mengde medisin til blodet, og sørge for at nivået av medisin holder seg stabilt.
Forskerne vil ikke forutsi når plasteret kommer på markedet. Først må det gjennom en lang prosess før testingen kan starte, og det kan ta flere år.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger